tarifatrailguides.blogg.se

Rebecka Sandberg Jessica Jonsson

Jenny's leaving :(

Publicerad 2013-08-09 16:02:20 i Allmänt,

Idag är Jennys sista dag här på Aventura Ecuestre:( så sjukt tråkigt!! Sen Jessica for tillbaka till Sverige för nästan en månad sen har vi blivit jättetighta och det ska bli sååå trist att vinka av henne denna eftermiddag då hon (och Poki<3) flyger tillbaka till Tyskland. Som tur är behöver jag bara uthärda 5 dagar utan henne här på ranchen, för på onsdag är det dags även för mig att lämna detta toppenställe. 
 
Igårkväll for vi till en superskön restaurang, 100%fun, för att ta oss en slutlig avskedsmiddag för vår böna, och nog åt vi minsann! Två kannor Tinto de Verano, tre cola light, och 8 rätter tapas delade vi på. Andalusiska tomater (för 7 Euro, det var då ett rån, men gott som fan), friterat bläckfiskmos, något i stil med chili cheese, supernachos, faijtas med kyckling (som i själva verket var tonfisk), grönsaksenchiladas, friterad fisk och kycklingvingar med barbequesås, förjävligt gott och välförtjänt! 
Det pratas redan om att vi ska ta oss tillbaka hit tillsammans kring jul, eller så kommer de och hälsar på mig och odin i vinter i Sverige, kanske tar vi en hästsemester till våren någonstans, vi får se.. men jag tvivlar på att det är sista gången jag kommer träffa denna dunderhärliga brud!
 
I will miss you Jenny!!!

En dag i lugnets tecken

Publicerad 2013-08-07 22:18:12 i Allmänt,

                         
Steg upp redan klockan 8 idag för att inte behöva trängas vid frukosten (och för att inte så många människor skulle beskåda när jag otroligt obekvämt äter frukost i min ensamhet). Men det var sjukt nice, kan man annat än älska hotellfrukost?
När dagens första mål var avbockat på to-do-listan var det bara att rusa till poolen för att hinna få lite färg innan dagen blomstrar ut, hettan blir olidlig och du måste gå på siesta. Så mellan 13-15 gömde jag mig på rummet tillsammans med en chipspåse och New Girl.
Här kan du ligga i solstolen fram till nio på kvällen om du vill, och klockan 6 är det fortfarande 30-35 grader i skuggan, men klockan halv sju fick det räcka för mig, upp på rummet en raggardusch och ett par torra trosor, för att sen bege mig ner för lite middag. Andalusisk buffé står på menyn! Inte illa;)
För första gången i mitt liv är jag underklädd. Jag var alltid den som kom i prinsessklänning på dagis, gick upp 6 för att fixa mig, med platttången i högsta hugg, hopp i klackarna en vanlig dag i skolan. Nu valsade jag ner till middagen osminkad, oborstat standhår, i flipflops med avskalat nagellack, korta jeansshorts, tröja med ringning över hela ryggen och fuktig bikinibh under... vad hände där? Jag hade inte ens med mig andra kläder! Alla andra hade killer heels, långklänningar och lockat hår. Det är väl nackdelen med att bo på ett väldigt fint hotell!
               Maten var iallafall supergod och nu väger jag 2 kilo mer än jag gjorde igår;) Första gången i hela mitt liv jag äter middag ensam! haha
 
 
 

Rehab

Publicerad 2013-08-06 23:17:56 i Allmänt,

En månad sen senaste ledigheten, så nu när jag fick långledigt tis-tors, var det bara passa på att göra det bästa av tiden! Jag bokade ett superfint hotell i Algeciras, tog en taxi hit imorse, och nu ligger jag här i min hotellsäng och slöar.. i ett rum utan sand, och jag kan om jag vill lägga mig i tid (behöver inte vänta på att hästarna ska äta klart så vi kan ta ut dom igen kl.12), får sova ensam, i ett rum själv, utan 3 personer till och tre flåsande, illaluktande hundar. Inga tider att passa, inga tidiga mornar och inga måsten! Så förbannat jävla skönt! En liten minisemester :)
Igår var mina kära kollegor på Lidl och inhandlade lite nödvändigheter till min tripp, så nu har jag snacks så att jag klarar mig!
Efter 90 minuter vid poolen, liggandes i världens hetta knallade jag tillbaka till rummet för att få gjort lite saker du inte alltid sköter lika snyggt när du bor på en ranch. Plockning/Färgning av ögonbryn, ansiktsmask, rakning, hårfärgning, lär mest troligt få en ombre också eftersom jag endast hade en sats brunsvart (vanligtvis räcker knappt tre) till mitt solblekta brunröda hår.. blir spännande att se hur galet det ser ut imorgon!
Roomservice 24/7.. vilket brilliant påhitt! Så behövde inte ens gå från rummet för att äta middag! Stod i duschen när det knackade på dörren, snabba rackare kockarna här, så hann till och med flascha servitören en snabbis! Nu tänker jag se New Girl halva natten och sen sova bort morgonen imorgon! Underbart ;) Natti!
           

Odin blir svensk medborgare

Publicerad 2013-08-04 15:53:34 i Allmänt,

19 födelsedagar har jag önskat mig en fyrbent kumpan, och 19 julaftonar kom tomten enbart med paket som rymdes i säcken, till min stora besvikelse.. Så iår fick jag lov att ta saken i egna händer! Grattis på 20 års dagen Rebecka!

Den 14 augusti kl. 20:55 landar jag på svensk mark igen och inte ensam, min spanska prins Odin blir svensk medborgare om bara två veckor! SÅ JÄVLA LYCKLIG!!!
Planen var inte alls att skaffa häst i nuläget men så klischigt som det är sagt "life is what happens when you´re busy making other plans" och så sant, ibland måste man bara omfamna livet som det kommer så nu är hela sparkontot ränsat och jag står kvar med världens finaste fyrbenta vän, ett köp som jag aldrig kommer att ångra! 
Odin<3
 
 

So many doggies

Publicerad 2013-08-04 15:31:29 i Allmänt,

Det händer rätt ofta att människor som inte vill ha kvar sina husdjur lämnar de vid stallet, för att de vet att vi tar hand om dom. Så nu har vi helt plötsligt 6 hundar här på ranchen! Vår lilla hundflock som bestod av två privata hundar Erna och Pokémon och rescuehunden Maggie har nu tillökats av två långhåriga herrar, Collie & Lassie, och missbildade, underbara Eddie (Spotty var redan upptaget). Så nu jäklar är det hundliv på gården.
 
Collie och Lassie är sååå fina! Lassie går utan koppel och följer mig överallt, de sover båda i sängen och är helt enkelt jättesnälla hundar. Fattar inte hur nån kan lämna sina hundar bara sådär.. Vissa människor borde inte få äga djur! Sen så är de inte spanska hundar heller, de är chippade i frankrike, så vi har ringt veterinären i frankrike, luxemburg, belgien osv men deras ägare kan inte hittas någonstans. Shiti people!! Nån som vill ha en hund?
 
 
 
 

A new friend

Publicerad 2013-08-04 14:23:32 i Allmänt,

Vi har fått en ny filur på stallet här i Spanien, en namnlös rackare på tre år. Superfin och snäll men såklart lite i trotsåldern och han är ju en unghäst så han testar med lite av varje. PRE/Arab, vi ville ha ett arabiskt namn till honom, Atreo, Sadeem funderade vi på, men det fick bli Brownie istället! Varför krångla till det?
 

A new friend

Publicerad 2013-08-04 14:23:32 i Allmänt,

Vi har fått en ny filur på stallet här i Spanien, en namnlös rackare på tre år. Superfin och snäll men såklart lite i trotsåldern och han är ju en unghäst så han testar med lite av varje. PRE/Arab, vi ville ha ett arabiskt namn till honom, Atreo, Sadeem funderade vi på, men det fick bli Brownie istället! Varför krångla till det?
 

Dom där hingstarna

Publicerad 2013-08-02 20:36:00 i Allmänt,

Igår red jag för första gången i mitt liv en hingst, och inte lite volter i lätt sits på en ridbana, utan här är det rejäla bananer, ut på stranden i sällskap av två andra helgalna kumpaner, och även om Durado är en väldigt snäll hingst, så är det inte samma sak som att valsa runt på en vallack. Jag upp i sadeln på Durado, Jenny på vår nya treåring och Katha på vår nya skimmelhingst Descarado, en spännande ritt med andra ord. Lite hingstbeteende, små skutt och stegringar får man väl lov att tåla.. Det hela slutade ändå bra och ganska så mallig kom vi alla helskinnade tillbaka till stallet.
 

Odin är den bästa hästen!!!!

Publicerad 2013-08-02 16:59:57 i Allmänt,

 
Idag har jag varit ut och ridit Odin i bara grimma, och det gick ju som en dans! Lite tveksam var jag att ge mig ut på min stora kille (som ogillar att stå still), halvt skänkeldöd och med ordentlig framåtbjudning mitt i den kaotiska strandparkeringen men han är ju så duktig den där hästen! Jag har väl kanske sett mer proffessionell ut i mina dagar men kvar på ryggen valsade vi då in på stallet en halvtimma senare. 
 
 
 

Amigos

Publicerad 2013-08-01 13:34:25 i Allmänt,

 Luca & Odin som vanligtvis står ensamma provade vi släppa ihop för någon dag sedan, inga problem alls! Världens bästa Odin<3
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela