tarifatrailguides.blogg.se

Rebecka Sandberg Jessica Jonsson

Längesen sist

Publicerad 2013-06-29 11:39:25 i Allmänt,

Oppps nu var det ett tag sen vi blogga. Vi skyller på vårt otroligt dåliga internet... Det har inte hänt någonting sådär jätte speciellt de senaste dagarna. Jessica hade en bimbo och hennes coola pojkvän på en kvällsritt i förr går. Slutade med att hon började gråta lite och Jessica fick kliva av och leda hästen hon red på. Varför var hon tvungen att hålla i sin jävla mobil i ena handen under hela ritten?????? Igår hade vi en ritt tillsammans med en familj, dom var nybörjare hela högen men dom var duktiga och lärde sig snabbt. Okej vi lovar att skriva något roligt inlägg snart till våra trogna bloggläsare (mammor) ;)

Vi blåser bort

Publicerad 2013-06-26 18:19:50 i Allmänt,

Levanten i Tarifa är fan inte att leka med! När levanten och fullmånens vägar korsar varandra blir blåsten värre än vanligt och stannar kvar längre, i detta fall i två veckor och till och med spanjorerna tycker att vädret är ovanligt hemskt just nu. 14 knop har det blåst idag! Stranden ser heller inte ut som vanligt då det är galet lågvatten, den mjuka, fina, djupa sandstranden har bilvit till sahara, med stenar och hård yta format av vinden och mitt på stranden har vi en sjö nu helt plötsligt! Trots det galna vädret verkar folk vilja rida och idag blev en brittisk dam av med kepsen under tiden vi fick helkroppspeeling på vår strandritt.
Dossen snodde min keps...
Observera också att det inte är konstigt att vi hade svårt med
namnen i början, vi har typ 500 vita hästar! 
 

Siesta

Publicerad 2013-06-25 14:32:00 i Allmänt,

                        
                       
                                              Dags för siesta och p-nap, äntligen! 
 

Lediga!

Publicerad 2013-06-25 14:03:48 i Allmänt,

För första gången på 13 dagar så har vi fått vara lediga! Så jääävla skönt! Med 12h sömn och uppstigning efter skam så äter vi frukost i lugn och ro, strosar runt, pysslar på, färgar lite ögonbryn osv. När klockan börjar närma sig middagstid tar vi en taxi till Tarifa stad för att äta lite.
Tarifa är faktiskt en ganska häftig stad, med intressant kultur, fin natur och mycket att göra för den äventyrlige. Den nybyggda delen av staden är väldigt turistvänlig med palmer planterade längs gågatan ner mot hamnen och små turistaffärer och marknader. "The old Tarifa" kallas den äldre delen som påminner mycket om ett oföstört grekland med små vita stenhus, mysiga balkonger med tantblommor och små slingriga vägar. Supermysigt! Och det är här du hittar dom mest speciella matställena.
                              
Krämig ost från norra italien med ringlad lime, olja och örter.
Serverat med crostini och serranoskinka.
                              
Smakrik pasta med gräddig sås av tryffel, ost och kryddor. Toppad med parmesanost.
                              
Supermör och perfekt tilllagad filé med grillade grönsaker och krispig potatis.
 
100£ fattigare och 2 kilo rikare återvänder vi till ranchen efter
världens godaste middag! :D

 
 
 

Det här är vad ni har missat

Publicerad 2013-06-21 16:47:30 i Allmänt,

  • Tydligen finns det förutom enorma spindlar som vi varit tvugna att fightas mot och hajar som vi hört rykten om väldigt mycket ormar, skorpioner och ödlor här. 
  • Spirit har nu flyttat igen :'(
  • Rebecka har haft sitt första ormmöte då den lilla rackaren trillar ner från ett träd en meter från henne under en skogsritt med 4 gäster, men masken faller inte av och från utsidan sett oberörd passerar vi ormen. 
  • Vi har sett europas tjockaste mops, på riktigt.
  • Jessica har tagit ut en kvinna på en 2-timmars-ritt som inte talade ett ord engelska.
  • En engelsk kvinna kom till ranchen och samtalade ett tag med Rebecka, och frågade efter en stund om R också var från England. 
  • Vi gjorde nästan så att vårat kök exploderade då vi försökte laga mat på vårat gasolspis. 
  • Rebecka har börjat svara i företagstelefonen och har pratat med en fransman på racklig engelska och med en spanjor på SPANSKA.
  • Vi kan nu alla hästar väldigt väl, egenskaper, utrustning, namn och utfodring är på sin plats uppe i hjärncentret.
  • Igårkväll smet den galna, svarta hingsten och förstörde nästan hela anläggningen i sin väg. 
                                              
 

How to save a life

Publicerad 2013-06-21 16:29:34 i Allmänt,

Igår fick vi tillskott i familjen här i Tarifa. Ett 15 månaders gammalt föl utan namn räddade vi från en hästhandlare, inte för att vi behöver fler hästar här.., men vem kan se honom där och klara av att lämna kvar honom. Trots hans ålder och tillstånd är han väldigt hög och reslig men bara skinn och ben. Såklart är han rädd och lite skygg men han blir bättre, vi kan nu traska fram, ta honom i grimma och han följer försiktigt men glatt efter oss. Vi har kvar den lilla krabaten här i någon dag, sen skickar vi honom till bergen där ägaren av ranchen tar över och han har kanske 2 kvadratkilometer att springa omkring på, en massa hästkompisar att leka med och hundramiljontals blad att fylla magsäcken med och förhoppningsvis växer han då upp till en stor och stark pojke. 
 
                                       
 
 
                                       
 
 

Våra hästar

Publicerad 2013-06-21 15:23:00 i Allmänt,

                Dossen                                          Luca                                          Spirit
                     Hingsten Jardiel                                                  Hingsten Durado
               Brilliante                                      Marismeño                                   Spotty
                 Fuego                                          Simbo                                     Calimero
                              Malik                                                                     Senador
Jessicas guidehorse Sueño                     Suri                        Rebeckas guidehorse Odin
 
Det här är några av hästarna som finns här på ranchen och
ovan är vår rescue horse Halagado som precis blivit adopterad.
 
 
 
 

Spirit

Publicerad 2013-06-20 15:57:00 i Allmänt,

 
Vi har fått en ny häst här på Aventura Escuestre, han har ännu inget namn så vi kallar honom för Spirit. Ranchen räddade honom från otänkbar missskötsel och han har ärr och missbildningar över hela kroppen från vanvård, superhemskt. Tyvärr kan han inte stanna här då han inte är turridningsmaterial så nu måste vi hitta ett nytt hem till honom. Men vi tar vara på varje sekund vi får med Spirit tills någon kan ge honom ett bättre hem! 30 000 och han är din;)
 
           
           
 

Förmiddag i Tarifa

Publicerad 2013-06-20 13:32:00 i Allmänt,

 
Nu har vi guidat kanske 7 trails var här i Tarifa och det börjar nalkas längre bergsturer. Idag gjorde vi vår premiär i bergen på varsin 2-timmars-ritt. Vi tappade båda två bort oss men tillslut så går det mesta och vi avslutade med en galopp på stranden och anlände med varsitt gäng nöjda gäster! 
 
              
 
 
 
 
 

En dag i värmen

Publicerad 2013-06-20 00:42:36 i Allmänt,

 
Dagarna här i spanien är så otroligt varma att du i slutet av dagen är helt hjärndöd, men nu har vinden äntligen vänt och istället för att blåsa inifrån landet kommer havsvinden från afrika vilket gör att det inte är lika olidligt varmt! Denna vind som skickad från ovan kallar spanjorerna för "llevante". 
 
Men djuren tycker fortfarande att det är jättevarmt...
 
Finn ett fel med denna bild... Mohahaha
 

Våran spanska familj

Publicerad 2013-06-20 00:21:56 i Allmänt,

Här på Aventura Escuestre är vi 6 st brudar, vi bor med 3 andra tjejer från tyskland, men idag miskade vi till 5.. :(
 
 
Ikväll hade vi avskedsmiddag för Anna, den blonda tjejen i svart, vilket var supertråkigt för hon var världens roligaste och jättegullig. Den som alltid översatte till oss när vi satt och såg dumma ut medan de andra pratade på tyska. 
 
Tjejen bredvid Rebecka heter Jenny, 18 år från tyskland, vår numera enda rumskompis, även hon är supergullig men har lite racklig engelska så vi har byggt upp en jäkla stabil kroppskommunikation och dagarna består av mycket charader och läten.
 
Katarina, (i blått) är stallchef. Christina från england (i rött) är ägare av verksamheten. Sally & hennes son Sade från australien är här väldigt ofta men är inte en del av personalen, trots det är Sally oerhört duktig på att sysselsätta oss svenska tjejer med allt från 8h tvätt till hästpromenader och skoputsning. Trots detta tycker vi väldigt bra om henne och sonen planerar vi att adoptera. Bredvid Jessica sitter Caro, fd. administratör och stallchef, hon är ofta i krokarna och pysslar på men försöker starta eget atm. 

Hur svårt kan det vara att rida en häst?

Publicerad 2013-06-20 00:08:37 i Allmänt,

                 
                 
 
Igår hade vi världens galnaste ritt. 5 nybörjare, varav 3 st inte pratade ett ord engelska, ville ut på stranden en timma och vi skulle ta ut dom tillsammmans. Ingen av dessa personer hade någonsin suttit i en sadel tidigare... vilket också märktes. Så med Rebecka i täten och Jessica längst bak red vi ut på äventyr.
 
Vägen ner till standen som vanligtvis går på cirka 7 minuter tog det dubbla då ingen av gästarna kunde få sina hästar att sluta äta... så jessica fick hoppa av sin häst och pusha på, mana och leda dom andra hästarna till stranden medans rebecka upprepande gånger berättade hur de skulle få sina hästar att sluta äta. "Pull, kick them as hard as you can if they won't stop eating, if it doesn't work you can whip em with the reins" detta tolkade turisterna som "sitt på hästen och hoppas att den slutar äta... kanske jag kan pilla den i magen lite med mina fötter".
 
När vi äntligen tagit oss till stranden, gått en sväng längs vattnet och är påväg tillbaka kommer en av våra hästar på att sanden ser superskön ut och att detta är ett perfekt tillfälle att rulla sig på, så med den gröna engelsmannen på ryggen lägger den sig ner och börjar rulla. Han hinner precis hoppa av innan hästen krossar hans ben medan hans flickvän sitter bredvid på sin häst, dubbelvikt av skratt. Han säger till henne att det inte är roligt, men hon håller inte med.
 
Påväg hem, ännu en gång. Skinnyboy med axelproblem, som vi änkomt gett den snällaste hästen för att allt skulle gå fint, ramlar av. Hästen blir skrämd, går ett varv i en cirkel, kliver ett steg åt sidan med detta är alldeles för vilt för skinnyboy så han trillar av medan rebecka blir utskälld av mamman på spanska.
 
Vi har ännu inte kommit fram till vad som är värst, avancerade ryttare som vill galloppera på alla ställen det inte går, de med lite erfarenhet som tror dom är jättebra men som knappt klarar av att hålla sin plats och kontrollera hästen eller nybörjare som inte fattar någonting... vad vi har kommit fram till är att det är inte så jävla bara att ta ut folk på djur med egen vilja och varje ritt är sjukt olik den andra!
 
 

Dag 5

Publicerad 2013-06-16 22:57:28 i Allmänt,

Idag var vi tvugna att gå upp suuuupertidigt för att Javi som sköter stallets mockning var ledig så förutom de 1,5h vi arbetar på morgonen har vi skottat ur 16 boxar och 4 hagar hästbajs... Kl. 10 drog vi ut en sväng på stranden med våra fyrbenta och sedan kl. 11 var det dags för Rebecka att ta emot sina första gäster, vilket gick hur bra som helst! De var två svenska tjejer, supertrevliga och superdåliga i sadeln ;)
 
Nu är våran älskade siesta på sin plats, så de flesta dagar mellan 14-17 har vi tid att ta en p-nap, en sväng till stranden eller softa vid poolen, idag fick det bli beachen för att jobba på brännan!
 
                                               
 
Såhär på eftermiddagen, då den värsta solen och blåsten lagt sig, passade vi på att ta en ritt upp i bergen tillsammans med våran tyska kollega och rumskompis Jenny. Supertrevligt och väldigt mycket mer tempo än vad vi vanligtvis har lov att hålla. 
 
 
                        
 
 
            
 
 
 
 

15 juni

Publicerad 2013-06-15 17:07:30 i Allmänt,

Idag har vi förutom våra dagliga hästsysslor hjälp till att rehabilitera två hästar, som ranchen räddat från missskötsel. En prommis, lite käk och mycket kärlek gör väl vilken häst hur glad som helst! 
 
                             
 
Imorgon får vi följa vår "chef" Katarina på en guidad tur där hon ska försöka lära oss omgivningen och rutterna vi senare kommer att rida. Kl.11 kommer två svenska turister som en av oss kommer få ta med till stranden!
SPÄNNANDE!!!
 
 
 

Första ritten, check!

Publicerad 2013-06-15 16:29:59 i Allmänt,

Nu kan vi båda bocka av "första ritten" från våra to-do listor. Vi red längst stranden och en bit in i skogen på varsin kraftfull, spansk havremoppe. Superhärligt!
 
      Saker som hänt det sensaste dygnet:
  • Vi har råkat släppa ihop två hästar som inte ska stå tillsammans, men lyckades sära på dom innan dom slog ihjäl varandra.
  • En liten ponny smet på våran vakt.
  • Rebecka har fått foten avtrampad
  • Jagat en jättestor spindel ut från badrummet!
  • Börjat hantera hingstarna, vilket inte alltid går som en vals
  • Mockat ut alla boxar, fastän vi har en anställd som gör det varje dag... da faq
Rutinerna här är såklart väldigt annorlunda från de svenska, vi jobbar från 8 på morgonen till 11 på kvällen men med några pauser och den otroligt underskattade siestan som vi ska införa till veckan. Hur mycket vi jobbar och vad vi gör beror på hur många ritter vi har bokade under dagen och hur många hästar som står kvar hemma på gården.
 
Innan vi for var jag supernervös för en sak som jag alltid tyckt varit jobbigt och ni som känner mig väl vet exakt vad jag snackar om, vill bara meddela till alla er där hemma att jag genomfört det omöjliga, och det gick jättebra! hahahaha / Rebecka

Publicerad 2013-06-15 16:07:18 i Allmänt,

 Såhär bor vi!
 
Hotellet nextdoor och Adventura Escuestre
 
 Den öppna dörren leder in till vårt lilla rum som vi delar med 2 andra tjejer från Tyskland
 
Utsikten från vårat sovrum
 
Köket, den enda platsen där vi kan komma åt internet...
 
Vårt sovrum och en väldigt fundersam Jessica.. hur ska vi få plats med allt?
 
Uteplats och stall
 
Spotty
 
Paddock, eller Picadero som spanjorerna säger och en av våra hingstar Durado.
 
Utsikt till vänster
 
Utsikt till höger
 
 

Framme!!!

Publicerad 2013-06-13 22:40:12 i Allmänt,

Nu är vi här!
 
Kl. 8 anländer vi på Adventura Escuestre, hästranchen där vi kommer spendera dom närmsta månaderna. Tarifa kan vara den vackraste staden vi någonsin sett. Ranchen ligger precis vid strandkanten och här finns 19 hästar, 2 ponnier, 1 galen och skitarg svart hingst, lilla gubben från pippi, 7 bruna herrar och 8 vita hästar som vi inte kan se skillnad på, förutom en som heter Spirit. 
 
Idag har alla hästarna varit på tur vilket gjorde oss sysslolösa, så vi fick ledigt och drog till stranden.
 
 
                  
 
                    
 
Nu är de fyrbenta matade, och snart även uttagna vilket betyder att vi går av för kvällen. En dusch och lite kvällsmackor sen så kryper vi ner i vår dubbelsäng och vilar ögonen en stund. Imorgon blir det förhoppningsvis premiär i sadeln och vi ska få lära oss om den spanska ridstilen Vaquero.
 

Problem i paradiset

Publicerad 2013-06-13 20:59:00 i Allmänt,

Efter ett 5h försenat plan och ytterligare 5h i luften med nackspärr och myror i brallorna anländer vi i Malaga, tillslut!! :D Blåst av en taxichaffis (såklart) sen när klockan slår 6 och vi ramlar in på hotellet visar det sig att vi bokat hotellrummet i fel datum, så vi står nu utan rum, men allt går ju att lösa med några hundringar. För att toppa av det hela missar vi bussen till tarifa dagen därpå och får lov att ta en taxi för 2000 spänn!
 
 
 
 
 

Hola!

Publicerad 2013-06-11 23:34:00 i Allmänt,

Trodde aldrig dagen skulle komma, då vi skaffade en blogg, men nu när vi på resande fot oss beger mot nya äventyr i Spanien, så blev det ju till ett måste! 
 
Här kan ni följa oss på våra upptåg och vi lovar att uppdatera så ofta som vi kan. För tillfället sitter vi strandade på arlanda och väntar på vårt 5 timmar försenade flyg, men snart bär det av!
 
Adios och på återseende 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela