tarifatrailguides.blogg.se

Rebecka Sandberg Jessica Jonsson

Flamenco and Horse-show

Publicerad 2014-08-28 23:32:00 i Allmänt,

Som handen i handsken placeras jag och yoloempi i baren inför flamenco och hästshowen som hålls här på ranchen varje vecka. Det kommer 200-300 pers och äter Paella och BBQ framför traditionell spansk dans och hästuppvisning. Ingenting jag tänker gå in på djupt och uttråka er med, men de som rider vet hur svårt det är att rida en häst jävligt bra, och hur imponerande det är att se någon rida en häst felfritt.
Fantastisk show, glada människor och en lyckad kväll serverades på Casa de Pedrera tillsammans med en jävla massa sangria. Efter våra 15 timmar hoppade vi med kläder i poolen efter "the-ice-bucket-challenge" och avslutade kvällen med att tömma allt ur mjukglassmaskinen och sluka det tillsammans

Truly something

Publicerad 2014-08-28 00:19:33 i Allmänt,

Vårt fantastiska liv som jag skröt så mycket om på facebook visade sig inte vara endast en dans på rosor. Vi jobbar minst 8 timmar om dagen, har ofta dåligt om käk och det är så stressigt här att ingen har tid att visa oss något - vilket slutar med att vi får göra allt skitgöra.. Det har precis kommit till min kännedom att vi aldrig har "riktiga" trailrides utan bara ponnyledning, till och med vuxna mäniskor måste bli ledna i grimskaft. Skulle vi mot förmodan ha erfarna ryttare som vill upp i sadeln får man ändå inte galoppera med dem. Är det här ett jävla skämt? Så idag har jag alltså gått 4 trails med ponny i handen i 39 graders stekande sol. Och inte ett enda "tack" eller "bra jobbat" av värdfamljen som i början verkade så underbara. Ibland blir man bara så fett less. 
Hungringa vovvar och en chillande påfågel. Pappa påfågel fick inte stanna i buren med mamma påfågel och de nyfödda efter att han fick psykos och började döda alla bäbisar, så nu vandrar han omkring lös på ranchen.
"Fuck u human..."
Men, när vi sedan går av, klockan 6 istället för 4, så samlar vi våra favvotjejer och hoppar i poolen. Vi tar det lungt och dricker vin medan solen sakta försvinner bakom bergen. Vi lär dem svenska som "Sprolla roll", "jag heter" och "faan", hoppar från 3meters trampolinen och sjunger "Kom igen Lena" allt vi orkar. Lagar 8kg köttfärssås och spaghetti och äter tillsamans med tända ljus, alla 8 volontärer. Sen lägger vi oss ner, bara jag och Emelie, under himmeln och kollar på stjärnorna, så tyst i den klara natten, superklyshigt och lite lejonkungen över det hela. Det är ett sånt där ögonblick som inte riktigt går att beskriva och det känns som att jag kan ligga där i timmar. Vi inser att det är så värt det. Allt hårt slit för lite tacksamhet och halvtaskigt käk... De små stunderna som är lite extra fina, är värt de timmar som är extra fittiga. Så vi känner oss ganska belåtna ändå. Me-gusta 
Men nu ska jag slumra, Emelie ligger redan och snarkar som en karl vid min sida och imorgon ska vi upp klockan 6:30 och mocka hästbajs.. Cheers 

Mod som crocodile dundee och ghostbusters kärleksbarn

Publicerad 2014-08-25 22:47:11 i Allmänt,

"Vår första natt var väldigt händelserik och började med ett rookie mistake, vi lämnade lysen tända och fönster öppna. Detta leder alltså till att i princip alla insekter i hela världen ville vara med oss, b.la. en syrsa. Denna lilla varelse såg alltså ut som en 6cm flygandes ailien och när vi börjar prata om att råka äta den i sömnen så fanns det bara mord i våra tankar. Efter ca 30 minuter av total panikångest, tårar och tysta skrik så fick vi äntligen död på den lilla jävuln"- Yoloempi 19 år
 
Vad har vi lärt oss av detta Rebecka?
 Om det skulle vara så att mina trogna 8 läsare om dagen inte får nog av att läsa om vårt äventyr så har ju min vapendragare en blogg--> yoloempi.blogg.se
PS. Karola Lövgren, var är alla jättemammiga och predikande bloggkommentarer?
 
 

Framme!!!

Publicerad 2014-08-25 22:14:58 i Allmänt,

Efter en underbar vecka i Alicante och en timma i bilen med världens virrigaste och endast spansktalande chafför är vi nu framme på ranchen! Vi kom fram igår, och som ni kan se på bilderna är stället helt magiskt... Vi bor i ett naturreservat som kallas "Embalse de la Pedrera", utomhus aktivitetscentret som vi bor på "Casa de Pedrera" ligger alldeles bredvid en blå lagun och har finns 20 fyrhjulingar, bågskytte, luftgevär, kanoter, kajaker, fiskeprylar och möjlighet till dykning och vattenskidåkning. Förutom det har vi 2 pooler som kopplas ihop av en rutschkana, en jacuzzi samt proppfulla kylar, frysar och en glassmaskin där vi får ta oss exakt vad vi vill ha.
Och så till djurhjärtats stora belåtenhet har vi 3 nafsande shettisar, 2 ponnysar, 5 hästar och världens bästa åsna. 5 hundar, 1 katt, 1 sköldpadda, 2 påfåglar och en bäbis, papegojor, 4 grisar och Diva, världens coolaste tamgris som springer lös och försöker stäla mat. Hennes mage är 3cm från att släpa i marken, hon älskar selleri och skriar vild i protest och försöker springa ifrån en när man kommer och ska stoppa tillbaka henne i hennes inhängnad.
Vi är just nu 10st volontärer som jobbar här, de är alla helt fantastiska, från olika delar av värden. Sydafrikaner, australienare, britter, en brud från Österrike, en dansk, ett par från Rumänien, vi är ett jävligt skönt gäng som alla knegar på som fan i hettan och får stället att funka. Första kvällen avslutades med stor familjemiddag på uteserveringen i solnedgången.
Vi och har precis jobbat vår första dag. Det lyckades bli 9.5h istället för våra utlovade 8, vilket engligt de andra volontärerna inte alls är ovanligt. Ägaren är dock jävligt trevlig, gav oss en stor kram när vi anlände och körde ut hennes dotter ur hennes rum för att vi ska ha någonstans att sova. 
Dagen startade kl.9 då vi gick ut och inte hade nån jävla aning vad vi skulle göra, och ägaren inte berättat det för oss... Vicky tog oss dock snabbt under vingarna och visade oss hur allt mer eller mindre funkar. Vi blev inkastade mitt i lunchrushen utan att ens veta var gafflar eller mjölk till kaffet finns, än mindre vad som finns på menyn eller hur man tar betalt, men de säger ju att det bästa sättet att lära sig simma är att bli kastad i hajvattnet med huvudet först, så det tog inte länge innan servicepumpen började slå, engelskan kopplades på och vi stydre upp köket!
Dagen var varm som fan och lång, men kul har vi haft. Motionerat 1.5 med ponny i handen, sen en löptur i solen som aldrig tycks gå ner (det absolut värsta jag varit med om), lite planka i skuggan på balkongen, och philadelphia-toasties, scrambled eggs, tonfiskröra och sallad med iskall pepsi max till middag vid poolen.
Det känns bra.

Sista dagen i Alicante

Publicerad 2014-08-25 00:01:39 i Allmänt,

Sista dagarna i Alicante! Mysig lunch vid hamnen, lite tapas på kvällen och barhäng. Stranden, ännu mer tapas och en jävla fest på kvällen. Imorgon bär det av till ranchen... Spännande!!
Jaaaa, vi äter en del
 
 

Vamos a la playa

Publicerad 2014-08-24 22:43:46 i Allmänt,

Här i Spanien är dagarna sig lika, det är varmt som fan, jag klagar över värmen, vi går till stranden, jag ligger och solar en kvart innan jag ber Emelie bada med mig. Jag smörjer in mig med 50 ett flertal gånger men bränner mig ändå in i benmärgen. Vi knatar hemåt och kommer överens att vi inte ska slösa så mycket pengar, äter förrätt till lunchen och notan går på minst 35€. Jag övertalar Emelie att vi ska köpa Froyo och tänker för mig själv att om jag bara tar den naturella yogurten med stevia och nån jordgubbe är det ju inte så onyttigt, fem sekunder senare är jag dock och pillar uti oreo och blåbärs-cheesecaken...
Men vi har det fantastiskt bra och gör väl det man ska göra på en semester! Det som jag älskar mest med Emelie förutom att hon är den knäppaste människan jag träffat är att hon är lika kåt i livet som jag och vi ska testa och göra allt. Vi har käkat musslor, bläckfisk, svärdfisk, paella och tapas i överflöd. Vi har hyrt en trampbåt och erövrat de sju haven (jag agerade motor 10 minuter inna vi fattade hur styrde), varit till Aqualand och druckit cider i vågorna.
Förutom det har vi gjort en bucket-list med 20 saker som ska vara strykta innan vi far hem. Tänker inte dela med mig av alla eftersom jag vet att min ma&pa förmodligen scrollar runt här, men blandannat ska vi:
1. Jag ska lära mig dricka vin
2. Emelie ska lära sig rida (hästar..)
3. Lära oss dyka
4. Se en hajar
5. Sova under bar himmel
6. Klättra
7. Bjuda vår värdfamilj på palt och svensk buffé
8. Kunna stå i plankan i 5 minuter
9. Tatuera oss
10. Vindsurfa
 
 
 

Mitt hjärta exploderar och magen putar ut

Publicerad 2014-08-23 02:30:22 i Allmänt,

Jaaa, helt självklart syftar rubriken på det min blodpump slår så hårt för- TAPAS.
Underbara tapas! Det bästa med hela Spanien. Vi åt 10 olika rätter, nån potatisröra med kex, salshischos, färskt bröd, parmaskinka, ostbricka, bruschetta, potatis, sparris, kött och en massa goa grejer. 
Sen är ju vinet numera vardag för oss här i Spanien. Och idag drack jag det utan att grimasera alls, Emelie var stolt som en mamma. I 27grader knatar vi hem klockan 01:58 efter en dunderkväll av gomat, hamnmys och utbildning om "fitti-fitti" från spanska män vid namn Lorenzo...
 
 

No hablo español

Publicerad 2014-08-22 03:07:14 i Allmänt,

Som jag tidigasre påpekat är inte hotellet där vi bor superfräscht. Det finns ingen AC, knappt internet, och våran balkong har varken stolar eller bord... Vi hade förhoppningar att frukosten inte skulle vara allt för taskig men njaaa... de grå oljeäggen var väl ingen superhit och de kanske inte hade dött av ett nyttigare brödalternativ.
Balkongutsikt till vänster, dektig balkong och snygg brud, utsikt och fågelfarm till höger.
Men du vet att det är riktigt dekigt när... det inte finns en toalettborste, och det är en grej jag känner att jag helst inte vill vara utan, så jag går med bestämda steg mot receptionen. På vägen möter jag en städerska i ett av rummen, "Perfekt" tänker jag och ber om en toaborste på engelska. Såklart förstår hon inte ett ord av vad jag säger så jag får börja göra charader och kraxa på dålig spanska. Jag gestar en person som sitter på toa och tar i, frustar litegrann. Hon räcker mig toapapper, "no, no, no" säger jag och ställer mig upp börjar städa låtsastoan. Hon ser jätteförskräckt ut men förstår tillslut vad jag menar och fixar fram en toaborste.
Slutet gott- allting gott!
 
 

Hitta nemo

Publicerad 2014-08-22 02:44:30 i Allmänt,

Idag tog vi sovmorgon till tio och valsade inte ner till stranden förrän 12, vi resonerade att 4-5 timmars solsken skulle räcka gott och väl för våra vita face, och mycket riktigt sitter vi här som kräftor trots solskyddsfaktor 50.
Visst är det underbart att inte behöva vara ett ensamt barnsligt badmonster? Vi blir nog inte anklagade att ha alla lamm i ladan, men roligt det har vi! 
Testkörde våra nya undervattenskameror idag och kom till insikt att:
1. Svenskar är rookies när det kommer till att bada i saltvatten. Vi badar med öppen mun och stänger den inte när det kommer vågor.
2. När vi inte stänger munnen när det kommer vågor får vi kallsupar, och det är megatråkigt..
3. Jag ser inte ut som Ariel i vattnet trots mitt röda svall, utan mer som en knölval i stringtrosa och även om man försöker så är det omöjligt att vara sexig i vattnet.. Här nedan finns bevis som stöjer den tesen.
När allt plaskande tömt oss på energi och det var dags att tanka upp igen gick vi till ett supermysigt café vid standen och åt varsin chevresallad. Supergött.
DAGENS BRÄNNA:
 
 
 
 

Första kvällen och där rök vin-oskulden

Publicerad 2014-08-20 19:58:56 i Allmänt,

Nu går vi ut och äter middag för första gången som spanjorer. Vi vandrade längs hamnen tills vi kom till en supermysig restaurang "Las Delicias del Puerto" där vi slog oss ner och beställde in lite vin. Ja ni läste rätt, jag drack vin, rött vin.. För er som missat det har jag jävligt svårt för vin efter ett par fyllor-gone-wrong på hb-vin ett antal år sedan, och Emelie har gjort det till sitt lifes mission att få mig att dricka vin. "Så du gillar alltså hästar men inte vin... du måste förstå skillnaden på vad som är viktigt i livet och vad som är ett intresse!"
Vi delade på en räkcocktail och en "Nordic salad", med avokado och gravlax, till förrätt och sedan kom kyparen ut med grillad lax, potatis och kaviarsås och vitlöksstekta räkor. Vi åt varsin grön jalapeno och det var bland det värsta jag gjort, men i övrigt gick vi mätta och belåtna därifrån vid midnatt.
Alicante är förövrigt världens mysigaste stad. Den vaknar till liv såhär på kvällen och gatorna fylls med marknadsstånd, kärlekspar, springande ungar och inkastare. Vi knatar tillbaka till hotellet genom uppståndelsen, jag fyndar en ascool cowboyhatt i strå och vi får silkeslena fossingar av typ spigg som åt oss för 15 euro.
 Inget nytt liv är ju dock komplett utan lite synd, så hälsodag 1 slutade med efterrätt. Kan nog vara den godaste glassen jag någonsin ätit, och då är jag BJ-fantast och rutinerad glassare i Italien. Dulce de Leche, Choklad och Vanilj. Fantastiskt. Tycker jag dock vi kan vara värda efter 12 timmars flyg och flygplatsknegande, samt en powerwalk i värmen. Det är ju semester för fan!
 
 
 

Aqui

Publicerad 2014-08-20 10:59:06 i Allmänt,

Alicante är underbart!!! Hela 27 grader i skuggan och vädergudarna har lovat strålande sol hela veckan. Idag tog vi tag i det nya livet (som börjat för mig varje måndag i 7 år) och hoppade i träningsdojjorna för en upptäcksfärd och powerwalk det första vi gjorde efter ankomst. Emelie tvingade mig alltså dessutom att springa i denna hetta.. det var inte populärt.. 
 
 
 

Säg det till alla, JAG ÄR PÅVÄG

Publicerad 2014-08-20 02:20:07 i Allmänt,

Med uppstigning före tuppen, efter bara tre ynka timmars sömn, börjar vi vår resa Tisdag den 19 augusti 04:30. Slitna krigare med rödgråtna ögon (åtminstonde från min sida) sätter sig på planet som lyfter från Kallax klockan fem i sju. Övertrötta men glada, lite roar små och vi byter av provkörning av nya elektroniken med skitsnack, skvallerblaskor och vilopaus med den traditionella "vad-fan-ska-jag-göra-med-skallen", nackspärrsställning och charmerande öppet mun.
Kring 3 tog vi oss slutligen iland med totalt 90kg packning. Vi bor på Hotell Leuka... ingen pool, kylskåp, AC.. vet inte vad vi tänte på när vi bokade det här hotellet men vi har inga kackelackor och en förhoppningsvis inte alltför taskig frukost att avnjuta varje morgon, så vi klagar inte. 

Ett år senare

Publicerad 2014-08-20 01:44:39 i Allmänt,

För prick 370 dagar sedan kom jag hem med min spanska prins från en sommar som cowboy i Spanien.. Nu, ett år senare, packar jag åter väskan för att fara till solen. Denna gång med Emelie, och med Alicante, Costa Blanca som första stopp på vårt äventyr!
Men trots att jag carpe diemar som aldrig förr och är påväg på mitt livs äventyr och drömjobb så är det alltid tufft som fan att lämna nästet, famij, de finaste vännerna, men speciellt min fyrbenta tjej. Men så tänkte jag, när jag satt där i kofferten på bilen och snörvlandes gav misty en slutlig kram, att det är fan bara passa på! Så nu passar jag på! Och lever. Njuter. Som min mamma så hippigt skulle uttryckt sig. 
Så med råden jag fått: "Lev. Njuuuut.", "Akta dig för pojkarna" och "Bli kär. I en man den här gången, inte en häst!" så beger jag mig till Spanien på obestämd framtid! Och det känns så jävla bra.
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela